Over mij

Ik Ben Ingrid, Ik Ben …

Nuchter met beide benen op de grond en spiritueel.
Resultaat gericht.
Duidelijk en recht door zee.
Ervaringsdeskundige
Bruggenbouwer, samen bereiken we meer dan alleen.
Geen arts en stel geen diagnoses. Ik behandel ervaringen, symptomen en klachten.
Homeopaat die werkt volgens de ziekteclassificatie waarmee de acute klacht als trigger vanuit de basis en erfelijkheid kunnen worden opgeheven.

Begaan met jou! Jij die weer Jij wilt zijn!  En vind het een uitdaging om jou te leren hoe jij dat zelf kunt!

Over mij…

Doordat ik niet mijn eigen keus mocht volgen na het middelbaar onderwijs, ben ik in een vakgebied terecht gekomen waar ik wel mijn boterham verdiende, maar weinig plezier en voldoening van kreeg. Als ik dit mijn leven lang had moeten doen was een burn-out zeker een optie geweest.

Toeval bestaat niet…. Doordat ik naar een homeopaat ging en in diezelfde periode ontslagen werd kwam ik in aanraking met de opleiding voor klassieke homeopathie. Puur voor mijn eigen ontwikkeling dacht ik. Nu echter, jaren en vele cursussen, opleidingen en persoonlijke ontwikkeling verder, weet ik dat ik hiermee mensen verder kan helpen op hun pad wat betreft de persoonlijke ontwikkeling, mede op basis van de fysieke en psychisch mentale symptomen.

Ik ben opgegroeid op het platteland op een boerderij. Mijn moeder had al kanker en behandelingen gehad voordat ik ter wereld kwam. Zij zat heel erg in haar eigen proces. Mijn vader was dominant en werkte veel. Dit bleek ruim 40 jaar later al een start te zijn geweest waarom ik hier op aarde niet kon zijn wie ik ben. Ik miste bepaalde basisbehoeften als aandacht en omhulling.

Mijn vader kwam van de één op de andere dag bij huis. Hij heeft eigenhandig van een kleine boerderij een vooraanstaand bedrijf gemaakt waar hij zijn boterham mee verdiende. Als kind moest ik altijd helpen op een manier die niet mijn manier was. Ik kreeg niet de vrijheid om uit te proberen welke wijze van werken bij mij paste. Zo ook was de opleiding die ik heb gevolgd niet dat wat ik graag wou. Als kind zag ik niet het nut van mijn leven. Ik had niets te brengen. Hoe vaak ik wel op straat heb gefietst en dacht ‘zal ik voor die vrachtwagen fietsen’….

Ik raakte mijzelf steeds meer kwijt.  De druppel was toen een voor mij belangrijk iemand tegen mij zei, van ‘zeg dat maar niet om de goede lieve vrede te bewaren’. Ik was mijzelf kwijt.

Om uit een diep dal op te krabbelen moest ik gaan bedenken; ‘Wat wil ik’?
Ik wist niet wat ik wou, want er was mij nooit geleerd dat ik ook iets mocht of dat ik iets leuk mocht vinden. Ik ging op zoek naar wie ben ik nu werkelijk.
Dit is een lange zoektocht. Ik heb veel geleerd en ben heel veel obstakels tegengekomen waardoor ik oude dingen kon oplossen en nieuwe inzichten kreeg. Nu weet ik dat degene die ‘de goede lieve vrede’ wou bewaren, dat zei vanuit eigen angst en onzekerheden.

Parallel aan mijn zoektocht loopt mijn opleiding tot klassiek homeopaat en verdere opleidingen. Ik leer nog steeds. Het leven is veel makkelijker geworden dan het was. Ik mag en kan weer mijzelf zijn. En van diegene die daar moeite mee heeft neem ik afscheid.
Ik heb nu de tools waarmee ik in allerlei situaties makkelijker kan handelen en kan loslaten. Niet meer blijven hangen in oude pijnen. Niet meer alleen maar in bed willen liggen diep onder de dekens.